Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
Jaarvergadering donderdag 18 april in dorpshuis 'de Schalm' te Westwoud.

InloggenZoeken

Taalkeuze

nlenfrde

Wie is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Internationale Kleindiershow Luxemburg

USAL

Op 14 en 15 januari 2017 organiseerde de Luxemburgse Kleindierbond (Union des Sociétés Avicole du Grand-Duché de Luxembourg, U.S.A.L.) voor de 25e keer een Internationale Kleindiershow. Affiche en vraagprogramma. Koos en Edwin zijn daar naartoe geweest. Het was interessant en leuk om te zien hoe men in Luxemburg invulling geeft aan onze liefhebberij.

Alle diergroepen waren vertegenwoordigd. Inzendingen kwamen voornamelijk uit Luxemburg en Duitsland. In totaal waren er 1101 konijnen en 484 hoenders/watervogels/sierduiven aanwezig.

Luxemburg is dan wel een land (een Groothertogdom), voor wat betreft omvang is het echter beter te vergelijken met een provincie bij ons. Deze (internationale) show kan zodoende v.w.b. omvang het beste vergeleken worden met een provinciale show bij ons.

In Luxemburg heeft men in totaal 10 verenigingen. De organisatie van deze (inter)nationale show is in handen van de bond (U.S.A.L). Iedere vereniging dient haar bijdrage (mankracht) te leveren aan de organisatie van deze (inter)nationale show. Net als in Duitsland, België en Frankrijk is de kleindierliefhebberij een familie aangelegenheid. Dat blijkt ook wel uit het motto van de Luxemburgse bond,

vlag Luxemburgse bond

"De kleindierenfokkerij een waardevolle hobby voor de hele familie." 

Onderstaande video en foto's geven een impressie van de reis naar Luxemburg (Ardennen in winterkleed) en natuurlijk de show zelf.

We hebben aan ons bezoek weer een aantal leuke contacten overgehouden, o.a. Fernand en Chrëscht Schmit (vader en zoon, fokkers van heel fraaie Belgische Hazen en Groot Lotharingers), Ben Klomp (een hoenderkeurmeester, die 35 jaar geleden naar Luxemburg is verhuisd en daar nu heel actief is in de kleindierliefhebberij) en Joé Boslé (jeugdlid, die ons vol trots zijn Barnevelder Krielen toonde).

Tentoonstellingrooster 2017 van de U.S.A.L. en de Internationale Kleindiershow 2018.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech