Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
Jaarvergadering donderdag 18 april in dorpshuis 'de Schalm' te Westwoud.

Inloggen



Zoeken

Taalkeuze

nlenfrde

Wie is online

We hebben 45 gasten en geen leden online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Ent-dag, 23 februari 2017

De entdag was weer een succes. Met dank aan Harry Arts voor de uitvoering en Denise voor de organisatie. In totaal zijn er bij 19 fokkers in de kop van Noord-Holland ca. 235 konijnen geent tegen RHD-2. Enkele konijnen tevens tegen RHD-1 en/of Myxomatose. Een volgende entdag zal hoogstwaarschijnlijk eind juli worden georganiseerd.


Op vrijdag 24 februari organiseert “Nut & Genoegen” Wieringen weer een vaccinatie-dag. Dan komt dierenarts Harry Arts en een assistent weer naar Noord-Holland om konijnen te vaccineren. Ook dit keer is het voor ons mogelijk daaraan deel te nemen.

U kunt zich opgeven voor deelname door een aanmeldformulier volledig in te vullen en vóór 19 februari te mailen aan Denise Vledder (secretaris@wieringerlandshow.nl). Zij is initiatiefneemster en coördineert de actie. Er wordt vervolgens een route gemaakt en u ontvangt een indicatieve tijd waarop Harry bij u langs komt.

Zijn uw konijnen vorig (na)jaar reeds gevaccineerd met het vaccin Filavac VHD K C+V (tegen RHD 1+2) dan geldt daarvoor een beschermingsduur van 1 jaar en dienen u konijnen nu in principe dus nog niet te worden her gevaccineerd. Wel geldt dat hoe vaker gevaccineerd wordt onafhankelijk van de tussenvaccinatietijd, hoe beter de opbouw van de bescherming en hoe langer de beschermingsduur. Ook geldt hoe ouder de konijnen, hoe beter de opbouw van de immuniteit (bron: Harry Arts).

Actueel (2 januari 2017) overzicht van vaccins tegen RHD 1 en 2.

Heeft u uw konijnen vorig jaar ook laten vaccineren tegen Myxomatose, dan is dat door Harry gedaan met het vaccin Lyomyxovax. Dit vaccin heeft een beschermingsduur van 6 maanden. Hervaccinatie kan nu dus nodig zijn om de bescherming te kunnen garanderen.

Jonge konijnen zijn in principe vanaf een leeftijd van ca. 3 weken vatbaar voor RHD2. Vaccinatie op een leeftijd van 4 weken is mogelijk, maar dan dient er een 2e vaccinatie (booster) plaats te vinden na 6 weken om weer 1 jaar bescherming te bieden (volgens de bijsluiter). Harry geeft aan dat hoe ouder gevaccineerd wordt, hoe beter de opbouw van de bescherming is. Beter 1 keer vaccineren dan helemaal niet.

Voor de vaccinatie gelden de volgende prijzen:

RHD1:  € 2,00
RHD2: € 2,50
Myxomatose: € 2,00

Per adres worden € 15,00 voorrijkosten in rekening gebracht.

Er dient contant aan de dierenarts betaald te worden! U dient vooraf een entverklaring volledig in te vullen en klaar te hebben liggen, zodat de dierenarts hem alleen nog dient te ondertekenen.

INSCHRIJFFORMULIER DIENEN UITERLIJK 19 FEBRUARI BIJ DENISE VLEDDER TE ZIJN!

Ook voor het komende tentoonstellingsseizoen (2017-2018) geldt een vaccinatie verplichting tegen RHD-2 voor konijnen.

Indien u nog vragen heeft, laat me dat dan weten. Bezoek regelmatig deze website, daar vindt u actuele informatie.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech