Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
Kinderboerderij SKIK te Hoogkarspel van harte welkom als lid van EWKC&PV.

InloggenZoeken

Taalkeuze

nlenfrde

Wie is online

We hebben 47 gasten en geen leden online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Mariska en Thijmen gaan internationaal!

Op zaterdag 4 februari 2017 zijn onze leden, Mariska Schipper en Thijmen de Wit met hun fraaie cavia's afgereisd naar een caviakeuring in het Noord-Duitse plaatje Leer.

Mariska Thijmen Calis

Dit betrof een tafelkeuring met ca. 90 ingezonden cavia's georganiseerd door de

logo OMNC

Wij vertrokken om 7 uur in de ochtend met 7 California(n) cavia's naar Leer in Duitsland. Het was een kistenkeuring, waarbij de dieren niet in kooien werden geplaatst maar in de kist bleven. Uiteraard kreeg je een lijst met volgorde en zodra je dier aan de beurt was zette je het netjes gepresenteerd op het plankje bij de keurmeester. Er waren 2 keurmeesters aanwezig, Antje Meyer en Herbert Janssen.

keuren van cavias

Wij waren met een groepje andere fokkers uit Nederland, Gerrit KwakkelDana Jansen en Lichelle-Antoinet Conrads.

voorbereiden langharen

Aan het einde van de keuring kwamen de beste cavia's op tafel om daaruit de kampioenen aan te wijzen. Voordat dit bekent gemaakt werd, werd er uiteraard eerst even goed de tijd genomen om van alle lekkernijen te genieten!

gebak

Gerrit Kwakkel werd Best in Show (BIS) met zijn Dalmatiner!! Een super presentatie.

hoofdprijzen

Herbert Janssen (D), Dana Jansen en Gerrit Kwakkel

Dana Jansen werd 2e met haar prachtige Shelty. Lichelle-Antoinet had de beste Coronet. Uiteraard waren er ook andere prijzen, zoals beste van een aantal rassen. Zo werden wij 1e met onze Roda (buff california(n) zwart, zeug C-klasse) en 3e met onze Kimmy (wit california(n) zwart, zeug C-klasse). Onze Cherisse (wit California(n) zwart, zeug C-klasse) was eigenlijk de beste, maar had helaas een kaal plekje onder haar oksel. Antje Meyer was echter zo te spreken over haar dat ze haar de keurmeesterprijs heeft gegeven.

kampioenen

In april worden wij weer met onze california(n) cavia's verwacht op een jongdierendag in Varel (D). Daar zijn wij zeker weer aanwezig!

Deze video registratie, die op juni 2016 is uitgezonden door RTL Nord, geeft een leuke impressie van hoe men in Duitsland cavia's houdt en keurt.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech