Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
Jaarvergadering donderdag 18 april in dorpshuis 'de Schalm' te Westwoud.

InloggenZoeken

Taalkeuze

nlenfrde

Wie is online

We hebben 75 gasten en geen leden online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Entdag konijnen

logo Nut&Genoegen

Op 10 en 11 augustus zijn in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal in totaal 922 gevaccineerd. Dierenarts mevrouw Claessens van Farmarts heeft geweldig werk geleverd. Hartelijk dank daarvoor. Denise Vledder van Nut & Genoegen Wieringen bedankt voor het wederom organiseren/coördineren van deze activiteit.

enten konijnen 11082017

 

De aanmelding voor enting is niet meer mogelijk. In totaal zijn er dit keer bijna 900 dieren aangemeld! Binnenkort ontvangen de fokkers die dieren hebben aangemeld de datum waarop de dierenarts komt vaccineren en een bellijst.

Denise Vledder van Nut & Genoegen Wieringen heeft weer een entdag voor konijnen georganiseerd, waaraan ook wij kunnen deelnemen.

Vanwege het grote aantal aanmeldingen komt de dierenarts van Farmarts uit Staphorst op donderdag 10 augustus en vrijdag 11 augustus naar Noord-Holland, om de konijnen van de fokkers die zich tijdig hebben aangemeld te vaccineren.

De dierenarts begint 's morgens om 08:00 uur en zal volgens een vooraf vastgestelde route de deelnemende fokkers bezoeken.

Heeft u konijnen die u wilt laten vaccineren, dan kunt u zich aanmelden door een volledig ingevuld formulier naar Denise Vledder (secretaris@wieringerlandshow.nl) te mailen. Het formulier dient uiterlijk 28 juli bij Denise te zijn (let op, is een week vervroegd). U kunt zich ook digitaal aanmelden op de website van Nut & Genoegen Wieringen.

Op basis van de aanmeldingen wordt een bellijst samengesteld. U ontvangt deze bellijst voortijdig, zodat u een indicatie heeft wanneer de dierenarts bij u zal komen. Op de dag zelf houden we u telefonisch op de hoogte van de voortgang. Vergeet niet uw telefoonnummer op het formulier te vermelden!

De kosten bedragen:

RHD-1 €  2,00
RDH-2 €  2,50
combinatie RHD-1/2 € 4,50
Myxomatose €  2,00
Voorrijkosten (per adres) € 15,00

Betaling dient contant aan de dierenarts te geschieden. Zorg ervoor dat u een (KLN) entverklaring volledig ingevuld klaar heeft liggen, zodat de dierenarts deze alleen nog dient te ondertekenen.

Indien u uw konijnen uitsluitend tegen RHD type 2 laat enten (verplicht voor deelname aan tentoonstellingen), wordt gebruik gemaakt van Eravac emulsie. Dit vaccin biedt geen bescherming tegen RHD type 1. Indien u uw konijnen tegen zowel RHD type 1 als type 2 laat enten, wordt gebruik gemaakt van Filavac VHD KC+V.

entstof 2017

Voor beide vaccins is het geadviseerde entschema voor konijnen als volgt:

  • dieren die bij de eerste enting tussen 30 dagen en 10 weken oud zijn, dienen 6 weken na de initiële enting een booster gegeven te worden. Hierna is iedere 6 maanden een enting noodzakelijk
  • dieren die bij eerste enting ouder dan 10 weken zijn geen booster noodzakelijk. Wel blijft iedere 6 maanden een enting noodzakelijk.

Overzicht met informatie over de vaccins tegen RHD type 1 en/of type 2. Advies Farmarts vaccinatie showkonijnen tegen RHD-1/2.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech