Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
U kunt nog tot 27 januari inschrijven voor de Topshow.

InloggenZoeken

Taalkeuze

nlenfrde

Wie is online

We hebben 58 gasten en geen leden online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Stichting 'Knuffelkuiken'

In Nederland zijn er 900.000 ouderen die zich eenzaam voelen. Dit zijn niet alleen mensen die thuis wonen maar ook in verzorg- en verpleeghuizen. Er zijn al heel veel instanties in Nederland die zich inzetten tegen deze eenzaamheid. Veelal gaat het om kort durende evenementen.

Stichting 'Knuffelkuiken' zet een broedmachine neer met eieren die gedurende drie weken aanstaat. Na drie weken komen de eieren uit. De ouderen of kinderen mogen vanaf dag één de kuikens grootbrengen. Kuiken zijn makkelijk in onderhoud, ze eten en drinken zelfstandig. Het enige wat ze extra nodig hebben is liefde net zoals de mensen die ze verzorgen. Na 4 à 5 weken worden de kuikens te groot om binnen te blijven. Ze gaan dan wee mee naar de broederij. De hennen wordne verkocht en de opbrengst gaat weer terug naar de stichting. Gedurende deze vier à vijf weken kunnen de mensen deze kuikentjes knuffelen en verzorgen. Het is tot nu toe bij elke locatie een doorslaand succes en ze willen graag het jaar erop weer dit project op hun locatie.

Voor scholen hebben deze projecten een heel ander doel.
Hier gaat het om het bewust maken van hoe het leven ontstaat. Kinderen vinden het leeraam om te zien hoe kippen groeien en hoe ze de dieren moeten verzorgen. Om zo vroeg te beginnen met het verzorgen van dieren.

Ieder mens doet ertoe, ieder mens wil leren en ergens bij horen. Om dat te realiseren willen we de mogelijkheid bieden om zowel kinderen als ouderen te laten broeden en kippen laten verzorgen. We vinden het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan en dan ook nog wat leren.

Voor ouderen vinden we het belangrijk om ze weer een doel te geven in het leven. Dit betekent een klimaat waarin mensen zich gewaardeerd  en gerespecteerd voelen en waarin ze gestimuleerd worden tot het groot brengen van kuikens. Goed onderwijs in het nieuwe leven leidt er ook toe dat kinderen oog en oor hebben voor anderen en voor hun omgeving. Ouderen hebben op deze manier weer een zinvolle dagbesteding waarin ze zorg dragen aan de opgroeiende kippen.

Wilt u meer weten of wilt u een donatie doen, ga dan naar de website van 'Knuffelkuiken' of de Facebook pagina.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech