Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
Kinderboerderij SKIK te Hoogkarspel van harte welkom als lid van EWKC&PV.

InloggenZoeken

Taalkeuze

nlenfrde

Wie is online

We hebben 42 gasten en geen leden online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Maja Schoon-Klok Koninklijk onderscheiden

Op woensdag 26 april 2017 is Maja Schoon-Klok benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze Koninklijke onderscheiding werd haar uitgereikt door mevrouw L.M.B.C. Wagenaar-Kroon (burgemeester van Waterland) in het bijzijn van familie en vrienden tijdens een bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis van Waterland.

Maja Schoon ridder 01 artikel NHD Maja Schoon 27042017 Maja Schoon ridder 03

klik op afbeelding om deze groter te tonen

Wij kennen Maja natuurlijk als (bestuurs)lid van onze zustervereniging, als gedreven fokster van (kleine, dwerg-) rexen en van haar enorme inzet voor onze kleindierliefhebberij. Maja namens het bestuur en de leden van E.W.K.C. & P.V. van harte gefeliciteerd.

Maja is in 1970 gestart met het vervaardigen van de catalogus voor de jaarlijkse tentoonstelling van Kleindiersport Vereniging Broek in Waterland en omstreken. Een taak die zij tot heden nog steeds uitvoert. Zes jaar later is zij toegetreden tot het bestuur van de vereniging. Tot 2014 heeft zij de functie van secretaris vervuld, sinds 2002 gecombineerd met de functie penningmeester. Tevens verzorgt zij al 40 jaar het clubblad van de vereniging. Om de vereniging digitaal verder op weg te helpen heeft zij een computercursus gevolgd, waardoor zij nu al 10 jaar in staat is om de website van de vereniging te onderhouden. Haar verdere activiteiten voor de vereniging bestaan uit het onderhouden van contacten met het provinciaal bestuur, het verzorgen van de jaarlijkse loterij, inclusief het regelen van sponsors en donateurs en het organiseren van keurmeesters om de dieren te keuren tijdens de diverse tentoonstellingen.

Daarnaast was Maja redacteur clubblad voetbalvereniging SDOB (1969 – 1974), lid oudercommissie basisschool De Havenrakkers (1974 – 1979) en redacteur orgaan De Broeker Gemeenschap (1979 – 1986).

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech