Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
Jaarvergadering donderdag 18 april in dorpshuis 'de Schalm' te Westwoud.

InloggenZoeken

Taalkeuze

nlenfrde

Wie is online

We hebben 77 gasten en geen leden online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Paasvee Kleindierenshow 2018

Paasvee Schagen titel

Kleindierenshow op de
Schager Paasveetentoonstelling
woensdag 21 maart 2018

Het was weer een uiterst gezellige dag. Onze liefhebberij heeft zich weer op fraaie wijze aan het publiek gepresenteerd. Publiek, van jong tot oud, was er weer in grote getalen.

Onze vereniging was weer ruim vertegenwoordigd. Koos de Weerd (Belgische Haas, Polish en Kleurdwerg), Henk Bankert (Rus, konijn en cavia), Arjen Leeuw (Franse Hangoor), Thijmen (cavia's) en Justin de Wit (Kleurdwerg, cavia's) en Edwin Broekhuizen (Thrianta) hadden dieren ingeschreven.

Bij de eindkeuring van de konijnen stonden wel twee dieren van Koos op tafel. Een fraaie Belgische Haas en een haaskleurige Polish. Uiteindelijk werd de Belgische Haas derde, achter een prachtige Franse Hangoor van Ton Boogaard en een fraaie Alaska van Dré Bontekoning. Dré van harte gefeliciteerd met je kampioen.

Haas Polish konijnen 1 2 3 bekroningskaart
Belgische Haas en Polish van Koos de nummers 1, 2 en 3 bekroningskaart Koos de Weerd

Bij de eindkeuring van de cavia's stonden 2 dieren van Thijmen op tafel, beide crème California(n) choco, echter de ene gladhaar en de andere Engels gekruind. Zij moesten het opnemen tegen een driekleur US-teddy van Cindy Klijnsma. De gladhaar werd kampioen en de Engels gekruind werd reserve kampioen. Thijmen gefeliciteerd!

cavia 1 2 kampioenen cavias nest cavias
de reserve kampioen en kampioen van Thijmen nestje van Henk

Bij de nesten werd Henk kampioen met een zeug rus zwart met 2 jongen. Ook Henk gefeliciteerd.

De foto's en een videoregistratie van Schagen TV (totale video of fragment kleindierenshow met o.a. interview Justin) geven een goede impressie van de Paasvee Kleindierenshow. De resultaten behaald door de dieren van onze leden. Artikel uit de Schager Courant.


Wij feliciteren ook graag Jacob Worp met de prachtige resultaten die hij ook dit jaar weer met zijn Belgische Blauwen (dikbillen) heeft behaald, o.a. allermooiste dier van de Paasveetentoonstelling.

mooiste dier Paasvee 2018 Jacob Worp en familie Jacob Worp met kampioen

Artikel uit de Schager Courant.


Ook dit jaar kunt u weer digitaal inschrijven (gesloten). Na uw inschrijving ontvangt u per email direct een kopie van het door u ingevulde formulier.

inschrijving gesloten


boek 125jaar Paasvee Schagen

Vanaf 2 maart is het jubileumboek "125 jaar Paasvee-tentoonstelling" te koop bij boekhandel Plukker aan de Gedempte Gracht te Schagen voor slechts € 14,95.


In 2017 heeft u het helaas moeten doen zonder de kleindieren op de Paasveetentoonstelling. Door de vogelgriep en door de verplichte enting van de konijnen waren we genoodzaakt om de kleindierenshow af te gelasten. Dit was voor ons als organisatie ook een hele grote teleurstelling.

Maar met een nieuw jaar in het verschiet gaan we weer met frisse moed aan de organisatie werken van de aankomende kleindierenshow op woensdag 21 maart 2018. We rekenen weer op tienduizenden bezoekers uit het hele land, dus over publiek hebben we nooit te klagen.

De plaats is weer als vanouds op het mooie binnenplein van het overdekte Makado-winkelcentrum in het hartje van Schagen. In de show van 2016 hadden we een hele mooie, zeer afwisselde, collectie van ruim 170 dieren verdeeld over zo’n 45 verschillende rassen in vele kleurslagen (konijnen, cavia's, hoenders, dwerghoenders, kleine knagers en sierduiven). Het geheel konden we dat jaar ruim kwijt op het plein, zodat de presentatie naar het publiek er weer gelikt uitzag. Een goede promotie voor de kleindiersport met veel informatie voor een ieder die wat vragen wil.

Paasvee Schagen kleinvee

Tot ziens op de Schager Paasveetentoonstelling, een uitje voor het hele gezin!!!


Wij vragen dan ook weer uw medewerking door uw dieren in een zo groot mogelijke variatie in te zenden. Want vooral de afwisseling is hier heel belangrijk. Zoals gewoonlijk zijn de duiven wat minder vertegenwoordigd, dus fokkers doe je best dan zorgen wij voor de nodige propaganda en presentatie. Verder vragen wij natuurlijk weer konijnen, cavia's, kleine knagers, (dwerg)hoenders en sierduiven. Dit geheel dan weer onderverdeeld in jong, oud, nesten, trio’s of koppels.

Voor de hoenders zullen we het enten weer gaan verzorgen, bijna zonder kosten mits het niet over te grote afstanden uitstrekt. Dit zal begin maart gebeuren. Neemt u alstublieft vroegtijdig even contact met mij op zodat wij het geheel kunnen inplannen.

Indien het tentoonstellingsverbod voor de hoenderachtige nog van kracht is zal de show voor de andere diergroepen gewoon doorgang hebben!

inkooien: woensdag 21 maart 2018 om 8.30 uur
prijsuitreiking: om ongeveer 13.00 uur
uitkooien: woensdag middag om 14.00 uur

Het vraagprogramma bevat alle informatie over de tentoonstellingen, ook de kleindiershow. De keuring geschied door erkende keurmeesters (zie pagina 6 van het vraagprogramma). De prijzen zijn heel mooi, het inschrijfgeld laag en er is natuurlijk geen intreegeld.

Inschrijfgeld Leden 1) Niet leden 1)
Enkele dieren € 1,50 € 2,00
Nest  € 2,00 € 2,50
Trio's (hoenders) € 3,00 € 3,50
1) lidmaatschap van Paasvee Schagen

Het inschrijfgeld te betalen op de dag van de tentoonstelling.


Voor nadere informatie of eventueel een vraagprogramma kunt u contact opnemen met Jac en Silvia Langes (tel: 0223-522903 of 06-54324940, e-mail: Jaclanges@quicknet.nl).


bron: website Schager Paasveetentoonstelling

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech