Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
Jaarvergadering donderdag 18 april in dorpshuis 'de Schalm' te Westwoud.

InloggenZoeken

Taalkeuze

nlenfrde

Wie is online

We hebben 43 gasten en geen leden online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Internationale Dag van de Dwerg 2018

logo polen kleurdwergenclub

Op zaterdag 3 maart 2018 werd door de Nationale Polen en Kleurdwergenclub, waarbij ondergebracht de Polish, een Internationale Dag van de Dwerg georganiseerd. Deze dag heeft plaatgevonden in het fraaie clubgebouw van T.K.V. te Tiel.

Op deze show warenn dieren aanwezig van fokkers uit Duitsland, België, Engeland, Denemarken, Noorwegen en Nederland. Ook de keurmeesters waren afkomstig uit deze landen.

Er werd op drie manieren gekeurd. Een standaard Nederlandse keuring, waarbij de dieren gekeurd werden door Nederlandse keurmeesters op basis van de KLN Standaard. Een Internationale keuring waarbij de dieren gekeurd werden door een paar keurmeesters. Steeds een Nederlandse keurmeester gekoppeld aan een buitenlandse. Hierbij werd gekeurd op basis van de Europese Standaard. Een een Engelse keuring, uitgevoerd door de aanwezige Engelse keurmeesters.

Dagkampioen werd een uiterst fraaie jonge ram Kleurdwerg konijngrijs (Wildgrau) van Lena Hermann (uit de internationale klasse). Deze werd verhoogd naar een U98!

Koos de Weerd (onze voorzitter) had in totaal 12 Polish en 1 Kleurwerg ingezonden. Voor de Nederlandse keuring 4 haaskleurige en 4 blauwe Polish. De laatste vier in de AOC-klasse (any other colour), aangezien die kleurslag nog niet erkend is voor de Polish. Ook de oranje Kleurdwerg ram nam deel aan de Nederlandse keuring. Koos had ook nog 4 blauwe Polish ingeschreven voor de Engelse keuring. Koos was zeer tevreden met zijn resultaten. Drie van zijn dieren hadden een 1e F beoordeling.

Haasdwerg Koos

Toppertje van Koos

Dag van de Dwerg 2018 1 Dag van de Dwerg 2018 2 Dag van de Dwerg 2018 3
Dag van de Dwerg 2018 4 Dag van de Dwerg 2018 5 Dag van de Dwerg 2018 6

Het was weer een heel gezellige, goed verzorgde dag.

Dag van de Dwerg 2018 Catalogus DvdD 2018
Klik op afbeelding hierboven om het vraagprogramma of de catalogus te openen.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech