Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
Wendy van Oostveen van harte welkom bij de vereniging. De eerstvolgende entdag voor konijnen is zaterdag 10 augustus. U kunt zich hiervoor tot 1 augutus aanmelden.

InloggenZoeken

Taalkeuze

nlenfrde

Wie is online

We hebben 28 gasten en geen leden online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

RHD(2) nu ook in het westen van Canada

Het RHD2 virus verspreidt zich over Canada. Het is nu (28 maart 2018) bevestigd dat ook op het vaste land van Britisch Columbia (Delta) gevallen van RHD2 besmettingen zijn waargenomen. Tot op heden zijn nog geen besmettingen bij konijnenfokkers waargenomen. De Canadese overheid heeft toestemming gegeven om vaccin (Filavac) vanuit Europa te importeren ter bescherming van gedomesticeerde konijnen.


De eerste gevallen van RHD(2) doen zich nu (februari 2018) ook voor op Vancouver Island (Nanaimo, British Columbia) in het westen van Canada. Deze verschrikkelijke konijnenziekte verspreid zich over de gehele wereld.

Een dierenartsenpraktijk (Dewdney Animal Hospital Ltd.) aldaar heeft een video gepubliceerd om het publiek te waarschuwen en aan te geven hoe te handelen. Men noemt het daar "Bunny Ebola". Dit om aan te geven hoe besmettelijk en dodelijk deze ziekte is (voor konijnen).

RHD in Canada

bron: Facebook Dewdney Animal Hospital Ltd.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech