Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
Wendy van Oostveen van harte welkom bij de vereniging. De eerstvolgende entdag voor konijnen is zaterdag 10 augustus. U kunt zich hiervoor tot 1 augutus aanmelden.

InloggenZoeken

Taalkeuze

nlenfrde

Wie is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Hoender- en konijnencompetitie 2018

Op zaterdag 29 september 2018 hebben we deelgenomen aan de Konijnencompetitie, die ook dit jaar weer geweldig georganiseerd was door Nut & Genoegen Wieringen. Het was weer een gezellige en leerzame morgen, dit keer onder leiding van keurmeester Piet Huygens. Helaas kwamen we als vereniging niet vrder dan een 5e plaats. De vereniging Winkel & Omstreken werd kampioen. Gefeliciteerd!

's Middags vond de hoendercompetitie plaats. Hieraan deden wij niet mee.

Hier de volledige uitslagen van de konijnencompetitie en hoendercompetitie.

De konijnen- en hoendercompetitie 2019 organiseert E.W.K.C. & P.V. op zaterdag 21 september 2019. Noteer de datum alvast in uw agenda.


Op zaterdag 29 september 2018 organiseert Nut & Genoegen Wieringen weer de Hoender- en konijnencompetitie.

Konijnencompetitie: 8:30 tot 12:00 uur (keuren vanaf 9:00 uur)

Hoendercompetitie: 12:30 tot 16.00 uur (keuren vanaf 13:00 uur)

Locatie: ‘t Skrale End te Westerland

Afgelopen woensdag heeft in voorbereiding daarop overleg plaatsgevonden met vertegenwoordigers van de deelnemende verenigingen.

De deelnemende verenigingen zijn:

  • Nut & Genoegen Wieringen (hoenders & konijnen)
  • EWKC&PV (konijnen)
  • KDS Winkel & Omstreken (hoenders & konijnen)
  • De Fokkers Berkhout & Omstreken (konijnen)
  • Jong Leven Uitgeest (hoenders & konijnen)
  • De Sportfokkers (hoenders)
  • KFV de Duinstreek (konijnen)

De door de verenigingen ingebrachte dieren (per veneniging 6 hoenders en/of 5 konijnen) worden door een keurmeester beoordeeld. Ieder dier krijgt als eindpredikaat een aantal punten. De punten van de dieren van een vereniging worden bij elkaar opgeteld. De vereniging met de meeste punten, is de winnaar en krijgt de felbegeerde wisseltroffee.

Omdat de keurmeester ook een toelichting geeft op zijn keuring, waarbij hij de dieren plenair bespreekt, is het naast gezellig ook zeker een leerzame dag.


Het was de bedoeling dat deze activiteit afwisselend door steeds een andere vereniging georganiseerd zou worden. Dit jaar doet Nut & Genoegen de organsatie echter voor een tweede keer achtereen. Voor volgend jaar hebben wij, EWKC&PV, aangeboden om de organisatie van de Hoender- en konijnencompetitie op ons te nemen. Zo het er nu uitziet zal dat dan plaatsvinden op zaterdag 28 septmeber 2019.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech