Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
U kunt nog tot 27 januari inschrijven voor de Topshow.

InloggenZoeken

Taalkeuze

nlenfrde

Wie is online

We hebben 79 gasten en geen leden online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Knuffelkuiken (Thijs Herling)


Thijs Herling 2  

pijl terug

terug naar Leden


Thijs fokt (dwerg)hoenders van verschillende rassen, o.a. Cochin, Wyandotte kriel, Hollandse Blauwe, Java kriel, Australorp, Sebright en Sabelpoot kriel.

Hij is oprichter van de stichting "Knuffelkuiken'.

nieuwe opfokkasten 15102017 01 nieuwe opfokkasten 15102017 02 nieuwe opfokkasten 15102017 03
Nieuwe opfokkasten (15 oktober 2017)

logo het knuffelkuiken

nieuw logo

Stichting 'Knuffelkuiken'

In Nederland zijn er 900.000 ouderen die zich eenzaam voelen. Dit zijn niet alleen mensen die thuis wonen maar ook in verzorg- en verpleeghuizen. Er zijn al heel veel instanties in Nederland die zich inzetten tegen deze eenzaamheid. Veelal gaat het om kort durende evenementen.

Stichting 'Knuffelkuiken' zet een broedmachine neer met eieren die gedurende drie weken aanstaat. Na drie weken komen de eieren uit. De ouderen of kinderen mogen vanaf dag één de kuikens grootbrengen. Kuiken zijn makkelijk in onderhoud, ze eten en drinken zelfstandig. Het enige wat ze extra nodig hebben is liefde net zoals de mensen die ze verzorgen. Na 4 à 5 weken worden de kuikens te groot om binnen te blijven. Ze gaan dan wee mee naar de broederij. De hennen wordne verkocht en de opbrengst gaat weer terug naar de stichting. Gedurende deze vier à vijf weken kunnen de mensen deze kuikentjes knuffelen en verzorgen. Het is tot nu toe bij elke locatie een doorslaand succes en ze willen graag het jaar erop weer dit project op hun locatie.

Voor scholen hebben deze projecten een heel ander doel.
Hier gaat het om het bewust maken van hoe het leven ontstaat. Kinderen vinden het leeraam om te zien hoe kippen groeien en hoe ze de dieren moeten verzorgen. Om zo vroeg te beginnen met het verzorgen van dieren.

Ieder mens doet ertoe, ieder mens wil leren en ergens bij horen. Om dat te realiseren willen we de mogelijkheid bieden om zowel kinderen als ouderen te laten broeden en kippen laten verzorgen. We vinden het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan en dan ook nog wat leren.

Voor ouderen vinden we het belangrijk om ze weer een doel te geven in het leven. Dit betekent een klimaat waarin mensen zich gewaardeerd  en gerespecteerd voelen en waarin ze gestimuleerd worden tot het groot brengen van kuikens. Goed onderwijs in het nieuwe leven leidt er ook toe dat kinderen oog en oor hebben voor anderen en voor hun omgeving. Ouderen hebben op deze manier weer een zinvolle dagbesteding waarin ze zorg dragen aan de opgroeiende kippen.

Wilt u meer weten of wilt u een donatie doen, ga dan naar de website van 'Knuffelkuiken' of de Facebook pagina.

Thijs Herling, Stichting "Het Knuffelkuiken"

Thijs is een echte kippenliefhebber.

De handtamme kippen van Thijs staan ingeschreven bij een casting bureau voor dieren. Ze zijn al verschillende keren te zien geweest op TV, in films en andere advertising.

Hoe komen zijn kippen zo tam? Het verhaal erachter.

Ter educatie en om kinderen en ouderen uit hun isolement te halen zet Thijs broedmachines neer op scholen en bij bejaardentehuizen.

Hij levert niet alleen de broedmachines en eieren, maar ook de huisvesting, warmteplaten, voer en al de andere toebehoren.

Gedurende drie weken kan men naar de eieren kijken en wanneer ze uitkomen begint het feest. Ze mogen de kuikentjes knuffelen en verzorgen. Dit alles onder de begeleiding van vooraf geïnstrueerde medewerkers van de instelling. Door middel van aftekenlijsten wordt een goede zorg van de kuikens gewaarborgd.

Indien de kuikens, na circa vier weken, te groot worden om binnen te houden, belt de instelling Thijs op en komt hij alles weer ophalen. Bij Thijs thuis mogen ze dan lekker dartelen in zijn ren, mits de temperatuur dat al toelaat. Thijs zet ze dan op marktplaats en in de tussentijd worden ze gebruikt voor filmopnames.

Scholen en instellingen betalen uitsluitend de reiskosten. De rest betaalt Thijs uit eigen middelen. Hij probeert wat terug te verdienen door de verkoop van de kuikens.

Om het geheel meer vorm te geven zal Thijs binnenkort de stichting "Knuffelkuiken" oprichten. Zo kan hij zijn activiteiten uitbreiden en meer instellingen voorzien van deze gezelligheid. Scholen en bejaardentehuizen zijn heel enthousiast. De broedmachines zijn reeds tot volgend jaar allemaal gereserveerd.

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in de activiteiten van Thijs, stuur hem dan even een email.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech