Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
Leden vergeet niet uw konijnen op te geven voor de laatste entdag dit jaar (5 oktober), dit kan nog tot 26 september! Van 17 t/m 19 oktober organiseren we weer onze open tentoonstelling. De inschrijving is geopend. Iedereen is van harte welkom.

InloggenZoeken

Taalkeuze

nlenfrde

Wie is online

We hebben 54 gasten en geen leden online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Weerd, Koos de


Koos de Weerd   facebook

pijl terug

terug naar Leden


Koos fokt Belgische Hazen (haaskleurig), Polish (haaskleurig en blauw) en Kleurdwergen (oranje). Koos is onze voorzitter en lid van verdienste.

Koos zijn Polish deed het weer goed

titel DvdD 02032019

Op 2 maart 2019 werd de Internationale Dag van de Dwerg gehouden in de mooie hal te Tiel met heel veel fokkers uit Nederland, Duitsland, België en Denemarken. De keurmeesters kwamen uit Nederland, Duitsland, België, Engeland en een uit Amerika (Jeff Hardin) en ze keurden allemaal belangeloos! 

Polish (Haasdwerg)

Ingezonden in 10 kleuren. Over het algemeen wel leuke dieren. Bij bepaalde kleurslagen mogen de benen nog wel wat langer. Ook mogen de achterhanden wel wat ronder. Kop en oren gemiddeld ZG. Ook de kleuren vielen mij niet tegen. De beste werd een jonge haaskleur voedster met 1F 96½ punten van C. de Weerd.

fraaiste Polish DvdD 02032019NL klasse, Polish haaskleur, v/j van C. de Weerd.

Koos van harte gefeliciteerd!

bron: Kleindier Magazine, juni 2019, tekst: Gerrit Dermois

Polish in de kleur blauw erkend

Onze voorzitter en topfokker Koos de Weerd heeft tijdens de laatste Noordshow (8 januari 2019) de Polish in de kleur blauw ter erkenning voorgedragen. Niet zonder resultaat, want op basis van de dieren die hij had ingezonden, heeft de standaardcommissie konijnen besloten de Polish in de kleur blauw per 1 april 2019 definitief te erkennen.

Koos erkenning Polish haaskleur Koos erkenning Polish blauw
haaskleur blauw

Vanaf heden gaat Koos de geschiedenisboeken in als de createur van de Polish in haaskleur en de kleur blauw. Koos gefeliciteerd!

Koos en de Belgische Belgische Hazen Club

Op zaterdag 8 juli 2017 werd het tienjarig jubileum van de Belgische Hazen Club in België gevierd. Zoals u mogelijk weet is Koos (onze voorzitter) enthousiast fokker en liefhebber van Belgische Hazen. Bij deze club is ook de Polish (Haasdwerg) ondergebracht, eveneens een ras dat Koos zeer aan het hart ligt.

Koos is al enige tijd lid van deze jubilerende club en zodoende had hij een uitnodiging ontvangen voor dit evenement. 's Morgens vroeg is Koos richting België vertrokken. Onderweg heeft hij een reisgenote, Ineke Bosch (keurmeester) opgepikt en samen zijn ze naar naar het evenement gereden. Dit vond plaats in een dorpje nabij Luik, toch wel zo'n 300 km rijden. 

Koos in Belgie 1 Koos in Belgie 2
Koos schoof aan bij de keurmeesters om de haaskleurige, blauwe en fehkleurige Polish te stellen.

Het was weer uitermate gezellig en leerzaam. Zoals het de Belgen betaamt werd ook voor de inwendige mens weer goed gezorgd.

De Polish van Koos

Op 30 december heeft Adri Hertogh een bezoekje gebracht aan Koos de Weerd. Dit in voorbereiding op zijn praktijkexamen keurmeester voor het ras Polish, dat hij tijdens de komende Noordshow zal afleggen.

Koos met Polish 301217 1 Koos met Polish 301217 2 Koos met Polish 301217 3 Koos met Polish 301217 4
bron: Facebook Adri Hertogh

Adri zijn tekst op Facebook: Vandaag als voorbereiding voor het a.s. keurmeestersexamen wederom Koos de Weerd bezocht. Koos fokt Polish, een mooi type rasje welke in tegenstelling tot vele wild-west verhalen, prima te hanteren is. Koos bedankt voor je deskundigheid en positieviteit!

Koos en zijn konijnen

Zoals u mogelijk weet fokt onze voorzitter, Koos de Weerd niet onverdienstelijk onder andere Belgische Hazen (haaskleur). De Nederlandse Belgische Hazen Club heeft sinds kort een fraaie sticker.

sticker NBHC

Hiermee probeert deze kleine speciaalclub meer bekendheid te krijgen. Heeft u interesse, neem dan even contact op met Koos.

Daarnaast fokt Koos Polish (voorheen Haasdwerg) in haaskleur. Koos is degene die deze kleurvariëteit enkele jaren geleden succesvol ter erkenning heeft gebracht. Ruim twaalf jaar is Koos intensief bezig geweest met de creatie van de haaskleurige Polish.

Ook heeft Koos nog enkele Kleurdwergen in de kleurslag oranje. Een kleurvariëteit die niet eenvoudig is om te fokken en die je helaas nog maar weinig op de shows ziet.

Voorzitter in de problemen!

Op woensdag 13 september 2017 werd West-Nederland geteisterd door een zeer zware (najaars)storm. Dit leidde ertoe dat bij Koos de Weerd (onze voorzitter) een bedreigende situatie ontstond. De grote wilg nabij Koos zijn konijnenstal dreigde het te begeven. Daarbij was het niet ondenkbaar dat deze op de konijnenstal of mogelijk zelfs op het woonhuis zou belanden. Een dreigende situatie voor mens en dier!

Gelukkig was brandweer Hoorn snel ter plaatse. De politie zette de weg af, de hoogwerker werd opgesteld. Het hekwerk werd gedeeltelijk verwijderd. Koos en de in allerijl opgetrommelde secretaris (Edwin) ontruimde de konijnenstal en de hokken die ook gevaar liepen. De konijnen werden tijdelijk in tranportkisten op een veilige locatie geplaatst.

Na uitvoerig overleg had de brandweer haar strategie klaar. De onderzijde van de stam werd met spanbanden gefixeerd. Met behulp van de hoogwerker werden touwen boven in de boom aangebracht. Met de kettingzaag werd de stam grotendeels ingezaagd en vervolgens werd met vereenden krachten, waarbij de extra 100 kg die Koos in de schaal bracht van grote betekenis was, de boom gedwongen in de juiste richting te vallen.

Gelukkig, de boom lag plat. Het grootste gevaar was geweken.

Bron: Facebook van Willie de Weerd

De wilg had een uiterst vreemde vorm, vanaf de grond meerdere stammen. De overige stammen leverde echter minder/geen direct gevaar. Deze zijn vrijdagmiddag in opdracht van de gemeente door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd. Nog geen uur werk en ook de laatste stammen waren veilig verwijderd (zie foto's hierboven rechts).

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech