Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
Wendy van Oostveen van harte welkom bij de vereniging. De eerstvolgende entdag voor konijnen is zaterdag 10 augustus. U kunt zich hiervoor tot 1 augutus aanmelden.

InloggenZoeken

Taalkeuze

nlenfrde

Wie is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Voorzitter in de problemen!

Op woensdag 13 september 2017 werd West-Nederland geteisterd door een zeer zware (najaars)storm. Dit leidde ertoe dat bij Koos de Weerd (onze voorzitter) een bedreigende situatie ontstond. De grote wilg nabij Koos zijn konijnenstal dreigde het te begeven. Daarbij was het niet ondenkbaar dat deze op de konijnenstal of mogelijk zelfs op het woonhuis zou belanden. Een dreigende situatie voor mens en dier!

Gelukkig was brandweer Hoorn snel ter plaatse. De politie zette de weg af, de hoogwerker werd opgesteld. Het hekwerk werd gedeeltelijk verwijderd. Koos en de in allerijl opgetrommelde secretaris (Edwin) ontruimde de konijnenstal en de hokken die ook gevaar liepen. De konijnen werden tijdelijk in tranportkisten op een veilige locatie geplaatst.

Na uitvoerig overleg had de brandweer haar strategie klaar. De onderzijde van de stam werd met spanbanden gefixeerd. Met behulp van de hoogwerker werden touwen boven in de boom aangebracht. Met de kettingzaag werd de stam grotendeels ingezaagd en vervolgens werd met vereenden krachten, waarbij de extra 100 kg die Koos in de schaal bracht van grote betekenis was, de boom gedwongen in de juiste richting te vallen.

Gelukkig, de boom lag plat. Het grootste gevaar was geweken.

Bron: Facebook van Willie de Weerd

De wilg had een uiterst vreemde vorm, vanaf de grond meerdere stammen. De overige stammen leverde echter minder/geen direct gevaar. Deze zijn vrijdagmiddag in opdracht van de gemeente door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd. Nog geen uur werk en ook de laatste stammen waren veilig verwijderd (zie foto's hierboven rechts).

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech