Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
Door aanvullende Corona maatregelen meer shows afgelast. Noordshow 2021 gaat helaas ook niet door.

Inloggen

Zoeken

Taalkeuze

nlenfrde

Wie is online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Corona en onze hobby

logo KLN Coronavirus logo NBS

Het kan u niet ontgaan zijn dat het Coronavirus zorgt voor een wereldwijde crisis. Vele ingrijpende maatregelen dienen getroffen te worden om de verspreiding van dit virus onder controle te krijgen en de gevolgen ervan te beperken.


Op 15 oktober 2020 heeft het bestuur van de Dierenparade Noordshow besloten de Dierenparade Noordshow 2021 niet door te laten gaan.


Op 13 oktober 2020 heeft de overheid aanvullende maatregelen afgekondigd om de Coronacrisis te kunnen bestrijden. Deze maatregelen hebben helaas tot gevolg dat er wederom shows/tentoonstellingen zijn geannuleerd. Voor de laatste stand van zaken, zie het tentoonstellingsrooster 2020/2021


Op 3 oktober 2020 heeft het bestuur van de NBS aangekondigd dat de Algemene Leden Vergadering, die gepland stond op 14 november 2020, niet zal doorgaan (het bericht).


Op 2 oktober 2020 heeft de KLN een bericht doen uitgaan, waarin ze aangeeft dat ook na de persconferentie van 28 september, waarin de overheid nieuwe maatregelen heeft aangekondigd, shows "gewoon" kunnen doorgaan. Veel verenigingen en organisaties besluiten echter hun show/tentoonstelling te annuleren. Zie het tentoonstellingsrooster 2020/2021.


In september heeft de KLN een bericht doen uitgaan, waarin ze aangeeft het gezien het toeenemend aantal Corona besmettingen niet verstandig te vinden de Algemene Ledenvergadering (ALV) op 7 november gewoon doorgang te laten hebben. De ALV zal dit jaar in digitale vorm worden gehouden.


Op 25 juni 2020 heeft de KLN een 5e bericht doen uitgaan. Hierin geeft zij aan wat de gevolgen zijn van de versoepeling van de maatregelen i.v.m. de Corona crisis, voor de te organiseren jongdierendagen en tentoonstellingen. Het is dus wel weer mogelijk deze activiteiten te organiseren, maar de organiserende vereniging dient er wel op toe te zien dat aan de genoemde voorwaarden wordt voldaan. De KLN verwijst naar de maatregelen zoals door de Overheid zijn ingesteld per 1 juli 2020.


Op 24 mei 2020 heeft de KLN een 4e bericht doen uitgaan aangaande de status van de maatregelen i.v.m. de Corona crisis. Vorige week (16 mei 2020) heeft het bestuur een protocol "tatoeeren konijnen en enten konijnen en (dwerg)hoenders" gepubliceerd. Het KLN-bestuur volgt de richtlijnen zoals opgesteld door het RIVM en de regering. Voor de feitelijke informatie verwijst het bestuur u naar de website van de RIVM.


Op 24 april 2020 heeft Harry Arts (KLN dierhouderijaangelegenheden) op de website van de KLN een 3e brief gepubliceerd met als titel "Tatoeëren en vaccineren van konijnen". Dit om het KLN standpunt aangaande tatoeëren en vaccineren aan de leden bekend te maken. Wij als vereniging volgen het advies ten aanzien van tatoeëren op, u zult dus nog even geduld moeten hebben. Voor wat betreft het vaccineren zijn we afhankelijk van de dierenarts. De eerstvolgende entdag staat gepland op 4 juli, deze gaat in principe gewoon door.


Op 27 maart 2020 volgde een 2e brief van het KLN bestuur waarin zij aangeeft de richtlijnen van de Overheid en het RIVM volledig te volgen. Dit heeft ook gevolgen voor onze liefhebberij. In de brief worden deze uiteengezet. De Algemene Leden Vergadering (ALV) die gepland stond voor 20 juni 2020 wordt uitgesteld. Vergaderingen worden mits mogelijk vanuit huis via internet gedaan.

Voor de konijnenfokkers een belangrijke maatregel. Vanaf heden tot een nader te bepalen moment (zodra de Overheid dit weer vrijgeeft), mogen er GEEN konijnen worden getatoeerd.

Onderhoud contact met elkaar (telefonisch, sociale media) en help elkaar indien nodig.


Ook onze liefhebberij ontkomt hier niet aan. Op 23 maart 2020 ontvingen we van KLN een brief waarin het bestuur ons wijst op de maatregelen, die wij als fokkers/kleindierliefhebbers dienen te treffen, om zo onze bijdrage te leveren aan de strijd tegen het Coronavirus.


Op 22 maart 2020 heeft de NBS een (extra) nieuwsbrief uitgegeven met een vergelijkbare boodschap.

Lees de (nieuws)brief en neem de adviesen in acht. Neem geen onnodige risico's, blijf gezond!

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech