Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
Welkom op onze website.

Inloggen

Zoeken

Taalkeuze

nlenfrde

Wie is online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Algemene informatie

E.W.K.C. & P.V., de Eerste Westfriese Konijnenfokkers Club en Pluimveehouders Vereniging, is opgericht op 12 januari 1935 te Berkhout en bestaat dus ruim 80 jaar.

De verenging bestaat uit fokkende en niet fokkende (ondersteunende) leden, voornamelijk woonachtig in de regio Oostelijk West-Friesland.

Door het organiseren van vergaderingen en tentoonstellingen brengt de vereniging leden, fokkers en liefhebbers van kleindieren bijeen en stimuleert en ondersteunt zij hen zo bij het uitoefenen van hun liefhebberij.

De vereniging richt zich daarbij op de volgende diergroepen: konijnen, cavia's, Serama's, (dwerg)hoenders, watervogels en sierduiven.

Er wordt in principe 2 keer per jaar een vergadering belegd. Een jaarvergadering in het voorjaar, waarbij het bestuur o.a. verantwoording aflegt aan haar leden en een algemene ledenvergadering voorafgaand aan het tentoonstellingseizoen om e.e.a. af te stemmen met de leden.

In september organiseert de vereniging voor haar leden een jongdierendag. Hierbij kunnen de leden hun jonge dieren laten beoordelen en tonen aan het publiek.

Het hoogtepunt van het verenigingsjaar is altijd weer onze Open Tentoonstelling, die in principe plaatsvindt in de derde week van oktober. Tijdens deze tentoonstelling kunnen de leden en leden van zusterverenigingen hun fraaiste dieren laten beoordelen en tonen aan het publiek. De tentoonstelling kent een keurdag (donderdag) en twee showdagen (vrijdag en zaterdag).

Zowel de jongdierendag als de tentoonstelling vindt dit jaar plaats op een voor ons nieuwe locatie, namelijk in de schuurkas van firma Neefjes Tulpen te Berkhout (Oosteinde 114, 1647AG).

De vereniging staat altijd open voor activiteiten, die de leden willen organiseren om de kleindierliefhebberij in de regio te promoten. Daarbij kan gedacht worden aan het organiseren van diertechnische dagen, hokbezoeken, stands op evenementen, e.d.

De verenigingscontributie bedraagt voor seniorleden € 15 per jaar en voor jeugdleden € 7,50 per jaar. Een jeugdlid is aan het begin van het verenigingsjaar minimaal 6 jaar, echter nog geen 17 jaar oud.

Heeft u nog vragen, stuur ons dan een emailtje of neem contact op met één van de bestuursleden.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech