Op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober 2024 hebben we weer onze Open Tentoonstelling gehouden. Afgaande op de feedback die we van inzenders en bezoekers hebben mogen ontvangen was het weer een succes. Tussen de kooien werd weer veel informatie uitgewisseld over de liefhebberij.

 

Op donderdagavond konden de fokkers hun dieren in de kooien brengen. Om ca. 09:00 uur zaten de 116 konijnen, 50 (dwerg)hoenders en 40 sierduiven in de kooien. Helaas vanwege een uiterst gering animo dit jaar geen cavia's.

 

De konijnen waren netjes verdeeld over de twee keurmeesters Martin Kok en Fons Verrijdt. De (dwerg)hoenders werden gekeurd door Leo van Wetering en de sierduiven door Hennie Schwarz.

 

Bij Martin werden de dieren aangedragen door Henk Bankert. Het schrijven van de beoordelingskaarten werd daar gedaan door Gerda Bankert. Bij Fons werden de dieren aangedraqen door Leendert de Haan en deed Dré Bontekoning het schrijfwerk. Bij de sierduiven deed Siem Worp het schrijfwerk en Hennie werd voor het schrijfwerk geassisteerd door zijn trouwe schrijver, Cor Meijer. Aandragers en schrijvers enorm bedankt.

 

Om ca. 12:30 uur was het tijd om de inwendige mens te verzorgen. Tijd voor de lunch, die ook dit keer weer prima was verzorgd.

 

Na de lunch nog een paar konijnen en dwerghoenders te keuren en natuurlijk het bepalen van de kampioenen. De keuring van de sierduiven duurde iets langer. Niet vreemd, want er waren door Arie immers ruim 10 dieren meer te keuren dan bij de konijnen. Om ca. 15:00 uur waren alle kampioenen bekend.

 

hoofdereprijzen

kampioen konijnen kl kampioen konijnen kl kampioen konijnen kl
 Kampioen konijnen kampioen (dwerg)hoenders  kampioen sierduiven 
kampioen C klasse kl fraaiste jeugd Luke kl
fraaiste konijn C-klasse  fraaise konijn van jeugdlid 

 

Op zaterdag 19 oktober om 15:00 uur werden de prijzen uitgereikt en daarna werd de Open Tentoonstelling formeel afgesloten. Nadat de dieren waren uitgekooid kon het opruimen beginnen. De klus was snel geklaard, mede dankzij de vele hulp, onze dank daarvoor.

We mogen ons gelukkig prijzen met zo'n geweldig mooie locatie en gastvrije ontvangst. Sjaak Schipper enorm bedankt daarvoor.

Volgend jaar zal onze Open Tentoonstelling plaatsvinden op 17 en 18 oktober 2025. Noteer dit vast in uw agenda.

 

UITGEBREIDE FOTO IMPRESSIE