Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
Jaarvergadering, 12 juni 2024, aanvang: 20:00 uur, locatie: "De Schalm" te Westwoud.

Inloggen

Zoeken

Taalkeuze

Wie is online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Verslag jongdierendag 2019

Op zaterdag 7 september 2019 heeft onze jaarlijkse jongdierendag weer plaatgevonden. Ook dit jaar weer in de prachtige schuurkas van Neefjes Tulpen te Berkhout (Oosteinde 114, 1647AG).

10 van onze leden en op uitnodiging 6 leden van zusterverengingen (waarvan 2 jeugdleden) hadden 95 konijnen en 36 sierduiven ingezonden. In totaal 131 dieren, ruim 40% meer dan in 2018. Helaas moesten we de keuring voor de cavia's annuleren vanwege een te geringe inschrijving. Gezien het overweldigend aantal konijnen, moesten we op het laatste moment nog een tweede konijnenkeurmeester regelen. Robert Meijer was gelukkig beschikbaar en bereid.

KONIJNEN SIERDUIVEN
keuring R Stobbelaar 1 keuring R Meijer 1 keuring A Bood 2
René Stobbelaar (A) Robert Meijer (A) Arie Bood (C)

Geheel volgens planning zaten de dieren om 09:00 uur in de kooien, zodat de keuring op tijd kon aanvangen. We hadden bewust het aantal dieren per keurmeester niet al te hoog gemaakt, zodat de keurmeesters ruim de tijd konden nemen om de dieren te beoordelen en waar nodig uitleg konden geven en vragen konden beantwoorden. De fokkers mochten indien ze dat wenste hun dieren zelf aandragen. Vrijwel alle fokkers/inzenders waren de gehele dag aanwezig.

voorbereiding maaltijd alles staat klaar lekker soepie aan tafel

Om 12:30 uur werd de keuring even onderbroken voor een gezamelijke maaltijd. Deze was zoals gewoonlijk weer prima verzorgd. Hinda Valentijn bedankt voor de heerlijke soep.

Halverwege de middag was het moment daar, de kampioenen waren bekend. De prijzen werden uitgereikt door Koos (voorzitter) en Kees (tentoonstellingsecretaris).

KONIJNEN Kampioen (tevens fraaiste B-klasse) Sallander, ram 9EW-426 Jan Nes F96
Fraaiste van de A-klasse Vlaamse Reus (wit), ram 9EW-213 Kees Borst  F96
Fraaiste van jeugdlid Rexdwerg, castor, ram 9WP-636 Kyano Poolman ZG94
SIERDUIVEN Kampioen Pauwstaart, as rood, duivin 97 Hans van Diepen 96
Reserve kampieoen Pauwstaart, opaal, doffer 92 Hans van Diepen 96
 
prijsuitreiking Jan prijsuitreiking Kees Kyano fraaiste van de jeugd prijsuitreiking Hans

Een overzicht van alle beoordelingsresultaten.

Doordat iedereen een handje hielp bij het opruimen, was om ca. 17:00 uur alles weer aan kant. Vele handen maken licht werk.

effe napraten opruimen jeugd ruimt op opgeruimd

Wij willen iedereen bedanken die deze dag weer tot een succes hebben gemaakt, in het bijzonder de keurmeesters voor het op vakkundige manier beoordelen van de dieren, Adri Neefjes voor het weer beschikbaar stellen van de fraaie ruimte en natuurlijk alle inzenders, want zonder dieren geen jongdierendag.

We kunnen weer terugzien op een gezellige en leerzame dag.

De foto's gemaakt tijdens de jongdierendag geven een mooie impressie.

Op naar het volgende evenement, onze Open Tentoonstelling die van 17 t/m 19 oktober zal plaatvinden. Wij hopen u daar te mogen verwelkomen als inzender of bezoeker.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech