Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
Jaarvergadering, 12 juni 2024, aanvang: 20:00 uur, locatie: "De Schalm" te Westwoud.

Inloggen

Zoeken

Taalkeuze

Wie is online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Verslag tentoonstelling 2017

Op donderdag 19 oktober hebben we de keurdag gehad. Alles is uitstekend verlopen. Aan het einde van de middag waren de kampioenen bekend. Dit zijn:

diergroep ras naam fokker
konijnen  Belgische Haas dhr. C. de Weerd
konijnen C-klasse Alaska dhr. D. Bontekoning
cavia's Gladhaar driekleur mw. D. ter Hofstede-Palenstijn
(dwerg)hoenders Sussex kriel dhr. S. Worp
sierduiven Pauwstaart dhr. J. van Diepen
jeugd konijnen Rexdwerg Kyano Poolman
jeugd cavia's Gladhaar crème Joeri Groot

Keurmeesters en iedereen die geholpen heeft (o.a. schrijvers en aandragers) enorm bedankt voor uw inzet. Mede dankzij uw bijdrage was de keurdag weer een succes.

De prijsuitreiking en officiële opening van de show heeft plaatsgevonden op vrijdagavond. Weer een gezellige avond tussen de kooien. De opkomst was weer goed, ruim 30 fokkers/inzenders/genodigden.

Door de vele aandacht in de locale schrijvende media (o.a. een artikel in 'De Heraut') was er regelmatig aanloop van geinteresseerden uit het dorp en de regio. De show is op donderdag en vrijdag ook bezocht door een aantal groepen kinderen (o.a. groep 1/2 van de basisschool en een groepje van de peuterspeelzaal).

Op zaterdag heeft Mariska een huisdierkeuring georganiseerd voor cavia's. Zeven kinderen zijn langs geweest om hun huisdier cavia te laten beoordelen. Iedere kind kreeg een 'diploma' en aan het baasje van de drie fraaiste cavia's werd een leuke prijs uitgereikt. Fraaiste cavia werd 'Napoleon' van Roselle, de fraaiste cavia op 1 na werd 'Mighty Mike' van Joeri en de fraaiste cavia op 2 na was eveneens van Roselle.

Aan het einde van de middag werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de kleurwedstrijd.

Om 17:00 uur sloot onze voorzitter, Koos de Weerd de tentoonstelling, bedankte alle inzenders en nodigde hen uit volgend jaar wederom in te zenden. Vervolgens werden de dieren uitgekooid en werd begonnen met het opruimen. Door de grote hoeveelheid helpende handen verliep dat uiterst vlot. Een ieder die daarbij geholpen heeft, zeker ook de drie muziekvrienden van Koos, enorm bedankt.

Op zondagochtend de kooien teruggebracht naar Winkel en op zondagmiddag onze eigen kooien weer opgeslagen op de zolder bij Jacob Worp.

Het was wat ons betreft, afgaande op de reacties die we van inzenders en publiek mochten ontvangen, weer een geslaagde show/tentoonstelling. Wij zijn ervan overtuigd dat ook de geweldige locatie daaraan een belangrijke bijdrage heeft geleverd. De heer Neefjes en familie daarvoor enorm bedankt.

Voor de volledige uitslagen verwijzen wij u naar de catalogus. De vele foto's geven een fraaie impressie van de tentoonstelling.

Westfries Weekblad 18102017 De Heraut
Artikel uit Westfries Weekblad, 18 oktober 2017  Artikel uit De Heraut, 17 oktober 2017

Van 19 t/m 21 oktober 2017 organiseren we weer onze jaarlijkse Open Tentoonstelling. De tentoonstelling zal dit keer plaatsvinden op een voor ons nieuwe locatie, namelijk in een ruime en lichte schuurkas van Neefjes Tulpen te Berkhout (Oosteinde 114, 1647AG).

Dit jaar heeft de Thrianta-Hulstlanderclub haar districtsshow bij ons ondergebracht. Zodoende zijn voor leden van deze club extra prijzen te winnen.

De inschrijving is gesloten. Het vraagprogramma.

De volgende keurmeesters hebben we gecontracteerd:

  • Bert Aperlo (konijnen, A)
  • Ronald Tiemes (konijnen, B)
  • Anneke Vermeulen-Slik (cavia's, A)
  • Bas Vingerhoed (Serama's, dwerhoenders, hoenders, A)
  • Hennie Schwarz (sierduiven, A)
affiche TT 2017

artikeltje NHD 13102017 De Kogge week41 2017

Natuurlijk ook dit jaar weer een kleurwedstrijd voor onze kleine dierenvrienden, waarbij leuke prijzen zijn te winnen. Download de kleurplaat, maak er wat moois van en lever hem in tijdens onze tentoonstelling.

Op zaterdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur wordt een huisdierkeuring voor cavia's georganiseerd. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden, maar kan gewoon met je cavia langskomen. Iedere deelnemer krijgt een diploma en er zijn leuke prijzen te winnen.

kleurplaat 2017 affiche huisdierkeuring 2017

Aantallen ingeschreven dieren.

DIERGROEP AANTAL
konijnen 128
cavia's 48
(dwerg)hoenders 28
sierduiven 30
TOTAAL 234

Door in totaal 38 fokkers, waarvan 15 EWKC&PV leden.

inzenders TT EWKCPV 2017

Inzenders vanuit de gehele regio.

Op zaterdag 14 oktober hebben we de kooien opgezet. Met dank aan Arjen Leeuw, Rob Kroonenburg, Kees Borst, Leendert de Haan, Henk Bankert, Arvid Dol en Edwin Broekhuizen.

We hopen u te mogen verwelkomen als inzender of bezoeker.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech