Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
Onze Open Tentoonstelling op 13 en 14 oktober 2023 was weer een groot succes met dank aan keurmeesters, inzenders en iedereen die geholpen heeft.

Inloggen

Zoeken

Taalkeuze

Wie is online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Borst, Kees


KeesBorst    

pijl terug

terug naar Leden

Kees fokt witte en konijngrijze Vlaamse Reuzen. Hij is onze secretaris.

Kees Borst naar jongdierendag NVRC

logo NVRC

Op zaterdag 19 september 2020 heeft de Nederlandse Vlaamse Reuzen Club (NVRC) haar jaarlijkse fokkersdag georganiseerd.

Er waren in totaal 180 Vlaamse Reuzen ingeschreven, maar helaas ook veel absent, omdat leden zich op het laatste moment moesten afmelden i.v.m. Corona besemetting in de directe kennissen-/familiekring.

Onze Vlaamenfokker Kees Borst was natuurlijk van de partij. Hij had dit keer 4 witte Vlaamse Reuzen ingezonden. Zijn dieren behaalde de volgende verdienstelijke resultaten: A-klasse, voedster (0EW-201) ZG 94; B-klasse, ram (0EW-305) 1eF 95, voedster (0EW-301) ZG 93½ en voedster (0EW-302) ZG 94½.

De aanwezige dieren werden door de volgende keurmeesters beoordeeld: P. Huygens (A), M. Kok (A), H. van der Steeg (A), T. Spijkerman (B), W. Lindenboom (C) en A. Kuiper (C). Iedere keurmeester had ca. 30 dieren te keuren, waarmee ze na 2½ uur al klaar waren. Na de lunch was het tijd voor de HEP. Ook deze was beperkt tot het op tafel brengen van uitsluitend het fraaiste dier van elke keurmeester. Na 30 minuten was de dagkampioen bekend. Dit werd de ijzergrauwe jonge ram (0OX-227) van Bram Kuiper uit Den Ham (Overijssel).

kampioen JDD NVRC

Voor de volledige uitslagen zie de catalogus.

De NVRC had er heel veel aan gedaan om aan de regels van het RIVM in het kader van Coronapreventie te voldoen. Zo was er een toezichthouder voor handhaving van de 1½ meter, dixies als toiletten en een schoonmaakster die continu meubilair en sanitair reinigde. Inzenders mochten ook niet bij de keurtafel en in het middenpad komen (gereserveerd voor aandragers). Inzenders mochten alleen in de buitenpaden lopen en bij voorkeur aan de tafels gaan zitten, natuurlijk op 1½ meter afstand.

Het bestuur had feedback gevraagd aan de aanwezigen. Daar kwam uit dat men het zeer fijn vond elkaar weer te ontmoeten. Maar dat het de keuring in deze vorm helaas minder toegevoegde waarde had, zoals bedoeld op een jongdierendag. Het al dan niet doorgaan van de clubshow op de laatste zaterdag in november onder dezelfde Corona omstandgheden wordt door het bestuur nog in overweging genomen. Omdat buiten dat geen optie is (i.v.m. de temperatuur) zal er gezocht moeten worden naar een verwarmde hal.

Meerdere vaste inzenders uiten hun twijfel om dan in te zenden en weer de lange reis te maken. Wat opviel was dat er toch veel ouderen aanwezig waren (sommige met mondkapje).

Jonge Vlamen van Kees Borst

FB jonge Vlamen Kees

jonge Vlaam 8EW 105

bron: Facebook

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech