Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
Jaarvergadering, 12 juni 2024, aanvang: 20:00 uur, locatie: "De Schalm" te Westwoud.

Inloggen

Zoeken

Taalkeuze

Wie is online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Besluit houders van dieren, ...

logo Ministerie LNV

Besluit houders van dieren, wat zijn de gevolgen.

Het Besluit houders van dieren van 5 juni 2014 is reeds op 1 juli 2015 in werking getreden. Het legt extra verplichtingen op aan personen die op bedrijfsmatige manier dieren houden. Juist deze term bedrijfsmatig heeft voor nogal wat onduidelijkheid gezorgd.

In het Besluit staan artikelen die betrekking hebben op activiteiten met gezelschapsdieren. Dat zijn dieren die uit liefhebberij worden gehouden, dus ook onze kleindieren. Wij, kleindierliefhebbers hebben dus ook te maken met dit Besluit en dan niet alleen als individu, maar ook wij als tentoonstellingsorganisatie.

Eén van de verplichtingen is het hebben van een bewijs van vakbekwaamheid. De handhaving op deze verplichting zal op 1 juli 2020 worden geintensiveerd. Zo'n bewijs van bekwaamheid kan behaald worden door met goed gevolg een erkende opleiding te volgen (zie toelichting).

Lees meer: Besluit houders van dieren,...

Besluit Houders van Dieren & Welzijn

besluit Houden van Dieren

Tijdens de NBS (Nederlandse Bond van Sierduivenliefhebbers) Voorjaarsdag 2018 (18 februari) is er een presentatie gegeven over het "Besluit Houders van Dieren en Welzijn" en wat de implicaties zijn voor onze liefhebberij.

Op 1 januari 2013 is de "Wet Dieren" in werking getreden. Daaronder valt het "Besluit Houders van Dieren", dat per 1 juli 2014 van kracht is geworden. In dit besluit staat waar men allemaal aan dient te voldoen als men dieren houdt. Deze wet- en regelgeving gaat heel grote invloed hebben op onze liefhebberij.

Hoofdstuk 4 van dit besluit is volledig gewijd aan "Houden van dieren voor vertoning" en dus van toepassing op onze liefhebberij. Het kan geen kwaad dit eens aandachtig door te lezen. Je kan beter goed voorbereid zijn, dan straks geconfronteerd te worden met de gevolgen.

Bij de ontwikkeling van deze wet- en regelgeving heeft vreemdgenoeg de KLN/NBS geen actieve rol gespeeld. Mogelijk een gemiste kans.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech