Welkom op onze website.   Click to listen highlighted text! Welkom op onze website. Powered By GSpeech
Jaarvergadering, 12 juni 2024, aanvang: 20:00 uur, locatie: "De Schalm" te Westwoud.

Inloggen

Zoeken

Taalkeuze

Wie is online

De volgende leden/geregistreerde bezoekers zijn online:

Wijzigingen

Arikelen waarin een relatie bestaat tot de Coronavirus crisis. Dit betreft o.a. annuleringen van activiteiten (shows), maar ook publicaties van de overheid waarin (voorzorgs)maatregelen worden genoemd die wij als kleindierliefhebbers dienen te nemen.

Liefhebberijen hebben het zwaar tijdens de Coronacrisis

Paasveetentoonstelling Schagen 2021 geannuleerd

Het is niet alleen onze (kleindier)liefhebberij die te lijden heeft onder de beperkende maatregelen in de strijd tegen het Coronavirus. Dat blijkt wel uit een artikel dat vandaag (23 januari 2021) verscheen in het Noordhollands Dagblad.

In dit artikel wordt beschreven hoe Jacob Worp, ons allen wel bekend (oud lid en locatie waar o.a. onze kooien opgeslagen liggen), ook dit jaar helaas zijn Dikbillen niet kan inzenden op de Schager Paasveetentoonstelling, die gepland stond voor 24 maart 2021. Zo jammer, want ook dit jaar heeft Jacob weer toppers.

Jacob met dikbillen

klik op afbeelding om artikel te openen

Tijdens de Schager Paasveetentoonstelling wordt ook altijd een uiterst gezellige kleindierenshow georganiseerd, waaraan ook leden van EWKC&PV deelnemen. Een zeer goede PR voor onze liefhebberij. Helaas ook dit jaar moeten we het zonder deze show doen.

Corona en onze (klein)dieren

Coronavirus


Op 5 oktober 2020 verscheen er weer een artikel op de website van 'Levende Have', dit keer met de titel:

Levende Have 05102020

Op 18 juni 2020 verscheen er weer een artikel op de website van 'Levende Have', dit keer met de titel:

Levende Have 18062020Klik op een afbeelding hierboven om betreffende artikel te openen.


 

Op (12 mei 2020) verscheen in het tijdschrift 'Levende Have' een artikel met de titel 'Nertsen kunnen ook elkaar besmetten met Covid-19'.

Met name de laatste alinea van dit artikel 'Ook konijnen zijn gevoelig ...' baart mij zorgen.

Wij houden u zoveel als mogelijk op de hoogte van de inpact die het verschrikkelijke virus ook op onze liefhebberij zal hebben.

Nieuwe regels KLN tatoeëren en enten

logo KLN

Op 15 mei 2020 werd ik gewezen op een nieuwsbericht getiteld "Tatoeëren van konijnen en enten van pluimvee en konijnen door de dierenarts", dat gepubliceerd was op de website van de KLN. Wanneer dit nieuwsbericht geplaatst is, is helaas niet bekend.

NIEUWSBERICHT

Wij hebben onze bedenkingen bij de regels/adviezen zoals opgesteld door de KLN. Door deze regels/adviezen m.b.t. tatoeëren neemt het aantal verplaatsingen van personen en dieren toe. Dit lijkt ons ongunstig in het kader van beperking besmettingsrisico. Wij zijn ook zeker geen voorstander van het laten tatoeëren van konijnen door de fokkers zelf. Fokkers hebben vaak totaal geen ervaring en zijn niet opgeleid. Ook het verplaatsen van jonge, vaak nog niet tegen RHD1/2 gevaccineerde dieren is een aanzienlijke risicoverhoging.

Leden konijnenfokkers, indien u dieren te tatoeëren heeft, neem dan even contact op met Koos de Weerd en maak met hem een afspraak.

Op 16 mei 2020 ontving ik alsnog per email het bericht van de secretaris van de KLN (iets aangepast) en heb dit direct per email aan de leden doorgezet.

Op zaterdag 4 juli 2020 zal er weer een entdag georganiseerd worden, zie betreffende artikel.

Corona en onze hobby

logo KLN Coronavirus logo NBS

Het kan u niet ontgaan zijn dat het Coronavirus zorgt voor een wereldwijde crisis. Vele ingrijpende maatregelen dienen getroffen te worden om de verspreiding van dit virus onder controle te krijgen en de gevolgen ervan te beperken.


Op 15 oktober 2020 heeft het bestuur van de Dierenparade Noordshow besloten de Dierenparade Noordshow 2021 niet door te laten gaan.


Lees meer: Corona en onze hobby

Cavia & Friends in de Rijp

logo caviafriends event

12e Cavia en Friends Event afgelast

Dit als gevolg van de landelijke maatregelen die zijn uitgevaardigd door de overheid als onderdeel van de strijd tegen het Coronavirus (officiële bericht).

Besloten is het event te verplaatsen naar het najaar. Wij houden u op de hoogte.

Lees meer: Cavia & Friends in de Rijp

Coronavirus en het houden van dieren

Diverse organisaties op het gebied van diergezondheid adviseren dierhouders die besmet zijn met het coronavirus contact met hun dieren te vermijden.

Er zijn geen aanwijzingen dat gehouden dieren geïnfecteerd kunnen worden met het coronavirus, maar voor de zekerheid wordt COVID-19 patiënten aangeraden om (landbouw)huisdieren door een ander te laten verzorgen (Tweet van WUR).

tweet WUR 09032020

Voor voedselproducerende dieren geldt het voorzorgsprincipe totdat meer bekend is over de risico’s. Voor veehouders met COVID-19 is het advies om niet in de stal te komen (advies WUR).

Originele artikel gepubliceerd op de website van Wageningen University & Research (WUR).

Lees meer: Coronavirus en het houden van dieren

Paasveetentoonstelling/kleindiershow Schagen

logo Paasvee Schagen Paasvee Schagen 2020b

Paasveetentoonstelling 2020 afgelast

Dit als gevolg van de landelijke maatregelen die zijn uitgevaardigd door de overheid als onderdeel van de strijd tegen het Coronavirus (officiële bericht).

Paasvee gaat niet door annulering Paasvee 2020

Wij hopen op uw begrip en zien u graag volgend jaar op 24 maart 2021 op de 122e Paasveetentoonstelling te Schagen.

Lees meer: Paasveetentoonstelling/kleindiershow Schagen

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech